Udruženje penzionera Cazin nudi pogodnosti za nabavku drva za ogrjev

0
243

Udruženje penzionera općine Cazin nudi brojne pogodnosti svojim članovima. Između ostalog, putem Udruženja penzioneri mogu nabaviti drvo za zimu po cijeni od 62 KM po metru kvadratnom. Pored toga, Udruženje isplaćuje i posmrtnine i jednokratnu pomoć za liječenje svojim članovima.

Udruženje penzionera općine Cazin registrovano je davne 1997. godine i ove godine obilježava 20 godišnjicu svog postojanja. Udruženje se, u skladu sa mogućnostima, brine o članstvu, nudeći pritom određene usluge i dobrobite od članstva.

“Jedna od pogodnosti je i mogućnost nabavke kvalitetnog drveta za zimu, po pristupačnoj cijeni”, kaže Mujaga Rekić, predsjednik Udruženja.

Nabavka drveta putem Udruženja ugovorena je i za ovu godinu. Cijena ostaje ista, 62,40 KM po metru kvadratnom, a isporuka je već počela.

U toku prošle godine 91 član Udruženja je preminuo, pa je i isplaćena značajna suma novca i na ime posmrtnina.

“Za 88 penzionera i 3 supružnika isplaćeno je 10.550 KM, dok je na ime jednokratnih pomoći za liječenje isplaćeno 1.050 KM za 17 članova”, kaže Rekić.

Posmrtnine su isplaćivane u kratkom roku nakon smrti člana Udruženja, uz predočavanje određene dokumentacije. U 2017. godini za isplatu jednokratne pomoći članovima Udruženja planirano je oko 3.000 KM, a to će zavisiti od stanja u budžetu Udruženja.

(M.Ć.)