U Cazinu promovirana knjiga “Reload – Priče iz života” autora Akifa Agića

0
406

Sinoć je u Gradskoj biblioteci u Cazinu promovirana knjiga Akifa Agića “Reload – Priče iz života”.

Agić, koji je bio ratni izvještač Radio-televizije BiH iz srednje Bosne, kazao je da je ovo njegova složena, a zapravo jednostavna knjiga, koja pokazuje kako ‘mali’ ljudi mogu biti veliki i kako može biti velika – mala zemlja Bosna i Hercegovina.

“Ova knjiga je nastala kao plod mog istraživačkog rada i predstavlja presjek mog života, pisan na lijep i jednostavan način, razumljiv za običnog čovjeka. Prožeta je ljubavnim pričama o mojim roditeljima, sestri, prijateljima i drugim ljudima koje susrećem u životu, ali i o domovini Bosni i Hercegovini”, kazao je Agić.

Akif Agić, autor knjige “Reload – Priče iz života”  je bio ratni izvještač Radio-televizije Bosne i Hercegovine iz Gornjeg Vakufa, a zatim iz cijele srednje Bosne. Bio je dopisnik press službi trećeg i sedmog korpusa, press službe Armije RBiH i referent informiranja General štaba Armije Republike BiH. Objavio je hiljade televizijskih i radijskih izvješataja na RTV BIH i drugim medijima, a tokom 1993. i 1994. godine je bio najslušaniji ratni reporter sa ratom zahvaćenog teritiorija R BiH.

(S. M.)