U Cazinu održan 9. Međunarodni tradicionalni malonogometni turnir za djecu “Djeca Bosne”

0
81

U organizaciji Sportskog saveza i JU “Sportski centar”, u Cazinu je održan 9. Međunarodni tradicionalni malonogometni turnir za djecu, pod nazivom “Djeca Bosne”.

Učestvovale su 32 ekipe podijeljene u dvije starosne kategorije, a takmičenje se odvijalo u Gradskoj sportskoj dvorani i dvorani Medrese. Nakon takmičenja po grupama, uslijedio je eliminacijski dio, koji je riješio pitanje pobjednika.

U kategoriji U 10 (2008. godište, i mlađi) najuspješnija je bila NA Bubamara iz Zagreba, ispred drugoplasiranog OFK Bihać i trećeplasirane NŠ Talent iz Cazina. Najsimpatičniji igrač u ovoj kategoriji je Francis Edhue, najbolji golman je Borna Car (Bubamara), najbolji strijelac je Ismar Dervišević (Talent), najbolji igrač je Matej Stazić (Bubamara), fer play ekipa je NŠ Jezerski, dok je najbolja navijačka skupina – navijači OFK Bihać.

U kategoriji U 12 (2006. godište, i mlađi) najuspješnija je bila ŠN Lav iz Velike Kladuše, druga je bila NŠ Zmajevi iz Bosanske Krupe, a treća ŠN Olimpija iz Tršca (Cazin). Najsimpatičniji igrač je Faruk Bešić (Zmajevi), najbolji golman je Adnan Kekić (Lav), najbolji strijelac je Arnel Delić (Olimpija), najbolji igrač je Faris Rahmanović (Lav), fer play ekipa je NK Gomila iz Stijene (Cazin), dok je najbolja navijačka skupina –navijači NŠ Zmajevi iz Bosanske Krupe.

Najuspješnijim ekipama i pojedincima organizator je uručio pehare i medalje. Turnir je imao i humanu crtu, tako da je organizator podijelio pet novčanih donacija od po 100 KM za petero socijalno ugrožene djece iz Cazina, te 500 KM za liječenje oboljelog Cazinjanina Rahmana Dolića. Za ovog oboljelog Cazinjanina posjetioci turnira su kupovinom ulaznica prikupili još 200 KM. Od naredne godine, turnir će biti proširen i na njemu će nastupiti 48 ekipa.

(S. J.)