Taekwondo reprezentacija BiH obavila pripreme u Cazinu

0
783

Teakwondo reprezentacija BiH po ITF verziji počela je sa pripremama za nastup na Evropskom tekvando prvenstvu za seniore i juniore, koje će se od 12. do 15. aprila ove godine održati u Sloveniji.

Cazinu je pripala čast da bude domaćin prvog od tri predviđena okupljanja i treninga članova Taekwondo reprezentacije BiH. Treninge sa reprezentativcima izvodili su treneri Ramo Ćehajić iz Cazina i Nijaz Džaka iz Sarajeva, koji su istaknuli značaj ovakvih okupljanja, na kojima se brusi forma takmičara.

“Krenuli smo sa pripremama šireg sastava reprezentacije od nekih 30 članova, koji ćemo nakon tri okupljanja i nekoliko test takmičenja, smanjiti na 15 do 20 članova. U Cazinu smo imali dobre uvjete za rad i tu se uvijek lijepo osjećamo, tako da sam prezadovoljan gostoprimstvom. Imamo dosta kvalitetnu reprezentaciju, a ponovo najviše očekujem od prošlogodišnjih osvajača srebrnih medalja sa EP u Bugarskoj, a to su juniori Muhamed Džinović iz Cazina i Faris Svraka iz Sarajeva”, rekao je Nijaz Džaka, jedan od trenera Taekwondo reprezentacije BiH.

Ovakva okupljanja u Cazinu svakako su značajni za ovaj grad i njegov sport u cjelini.

“Svako okupljanje naše reprezentacije u Cazinu, u bilo kojem sportu, značajno je za naš grad i sport, pa tako i ove pripreme Taekwondo reprezentacije BiH. I dva cazinska kluba –TKD ‘Bosna’ i TKD ‘Tigar’ dali su nekoliko članova u reprezentaciju, na što smo ponosni”, kazao je Emir Dautović, predsjednik Sportskog saveza Cazin.

(S. J.)