Svi putni pravci na području Grada Cazina prohodni

0
461

Snježne padavine ni danas nisu gubile na intenzitetu. Međutim, zahvaljujući konstantnom radu Zimske službe, svi putni pravci na području Grada Cazina su prohodni.

Ekipe Zimske  službe nisu odmarale ni tokom proteklog vikenda. S obzirom da metereolozi najavljuju nove  snježne  padavine, uklonjene su veće količine snijega s trotoara u užem području grada, kako bi se izbjeglo nagomilavanje koje  dovodi do smanjenja standardne širine saobraćajne trake i pješačkih staza.

Zimskim održavanjem gradskih ulica i lokalnih puteva očito su zadovoljni i građani, s obzirom na to da ovih dana nisu evidentirane  pritužbe, ističu u Komunalno stambenom fondu. Bez obzira na najavljene nove padavine i minuse do 15-tak stepeni Celzija, u Fondu kažu da je Zimska  služba spremna  i za njih.

Na  vozače se apelira da ne koriste vlastite automobile ako im to nije prijeko potrebno i da vode računa o parkiranju, jer saobraćajne gužve i nepropisno parkiranje uveliko usporavaju i ometaju rad Zimske službe, što nikom nije u interesu.

(I. N.)