Stanje prirodne nesreće i dalje na snazi u Cazinu: Snijeg se nastavlja uklanjati sa ulica

0
74

Stanje prirodne i druge nesreće koje je u Cazinu proglašeno 27. februara i dalje je na snazi. Urušavanja krovnih konstrukcija zbog težine snijega dešavaju se skoro svakodnevno, a snijega i dalje ima u ogromnim količinama, uprkos zatopljenju. 

Snježne padavine, prema prognozama meteorologa, najvjerovatnije su iza nas, a ljepši i topliji dani slijede u narednom periodu. No, snijega i dalje ima u ogromnim količinama diljem Cazina, a time i značajnih problema za građane.

U JKP “Čistoća” ističu da su u proteklom periodu imali pune ruke posla i da su sve snage stavljene na raspolaganje građanima.

“Saobraćajna komunikacija širom Cazina, unatoč velikom snijegu, na zadovoljavajućem je nivou i stanje se popravlja iz dana u dan”, kaže Sedin Šišić, direktor preduzeća, dodajući da ovih dana nije jednostavno pronaći lokaciju na koju bi se odvezao snijeg sa ulica.

On ističe da su se, zbog ogromnog snijega, u proteklom periodu bilježili i problemi u odvozu otpada, pogotovo u ruralnim dijelovima.

“JKP Čistoća će i u narednim danima nastaviti sa uklanjanjem snijega i leda sa puteva i trotoara, sve dok se stanje u potpunosti ne normalizira”, kazao je Šišić.

(M. Ć.)