Počinje proljetni dio sezone u Prvoj rukometnoj ligi FBiH: Krajina dočekuje Lukavac

0
721

Okončanjem zimske pauze, rukometaši “Krajine” u subotu počinju proljetni dio sezone u Prvoj rukometnoj ligi FBiH – grupa Sjever.

Nakon što je prošlog vikenda na zahtjev rukovodstva “Krajine”, Rukometni savez BiH odgodio njihovu utakmicu u Tuzli protiv “Slobode”, koja će se odigrati u srijedu 14. marta, cazinski rukometaši će u 13. kolu ugostiti u subotu ekipu “Lukavca”.

Podsjećanja radi, mladi rukometaši “Krajine” su u prvom dijelu sezone u 10 odigranih utakmica postigli 8 pobjeda i doživjeli 2 poraza, tako da se sa 24 osvojena boda nalaze na trećem mjestu na tabeli, iza vodećih “Gračanice” i “Krivaje”, od kojih su i doživjeli poraze.

U predstojeći duel protiv “Lukavca”, “Krajina” će ući kao lagani favorit, pa je očekivati, da i na terenu opravda tu ulogu. Očekuje se dobra rukometna predstava, a iz RK “Krajina” pozivaju svoje vjerne navijače, da ih i ovaj put podrže sa tribina.

Utakmica Krajina – Lukavac odigrat će se u subotu 10. marta u Sportskoj dvorani Cazin, s početkom u 17 sati i 30 minuta.

(S. J.)