Održana Općinska smotra sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta

0
166

Na ovogodišnjoj Općinskoj smotri sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta učenika osnovnih škola općine Cazin, podijeljene su diplome i priznanja najuspješnijim učenicima i njihovim nastavnicima na školskim takmičenjima iz oblasti školskih predmeta i sporta, za školsku 2016/2017. godinu.

Domaćin manifestacije ove godine bila je Osnovna škola Ćoralići.

“Općinska smotra je završni čin i vrhunac svega onog što učenici i nastavnici rade tokom cijele godine, ulažući svoj maksimalan trud i napor da bi u što boljem svjetlu predstavili svoju školu. U okviru ove smotre učenici su se takmičili iz više predmeta, kao što je matematika, fizika, naučno-tehničko stvaralaštvo, zatim u sportskim takmičenjima, a današnjom manifestacijom dobit ćemo pobjednike u okviru kulturno-umjetničkog stvaralaštva”, rekao je Denis Hušić, direktor škole.

Na smotri su učestvovale sve cazinske osnovne škole, njih 11, a takmičarski dio programa pratio je žiri sastavljen od po jednog predstavnika iz svake osnovne škole. Prvo mjesto i pobjedu na Općinskoj smotri 2016/2017. odnijela je tačka pod nazivom “Posljednji krik” OŠ “Pećigrad”. Drugo mjesto zauzela je tačka pod nazivom “Svi smo mi isti” OŠ “Ćoralići”, a treće tačka pod nazivom Sinhronizacija bajke “Ivica i Marica” OŠ “Stijena”. Kao i svake godine do sada, sponzor Smotre bila je Općina Cazin.

“Općina Cazin na čelu sa gradonačelnikom Nerminom Ogreševićem podržava obrazovanje i ovu manifestaciju smotre znanja i umijeća. Zaista, obrazovana i odgojena djeca su budućnost BiH. Zato, čestitam njihovim roditeljima, koji najviše ulažu u svoju djecu, a za djecu se isplati ulagati, kao i njihovim nastavnicima i profesorima koji se trude da prenesu znanje. Za našu državu je najvažnije zdravo i obrazovano dijete koje zna prepoznati potrebe, a doista, djeca imaju najljepše ideje i to može biti vodilja i nama u izgradnji bolje BiH”, istakao je Jusuf Bajraktarević, savjetnik općinskog načelnika.

Osim takmičarskog dijela, na manifestaciji je priređen i revijalni dio programa u kojem su učenici OŠ “Ćoralići” zabavljali prisutne goste plesnim, folklornim i vokalnim umijećima. Organizatori manifestacije zahvalili su se svim učenicima i nastavnicima koji su bili učesnici ovogodišnje Općinske smotre, poželjevši im pritom mnogo uspjeha u radu u idućoj školskoj godini.

(M.Ć.)