Odigrano 15. kolo Druge nogometne lige FBiH – grupa Zapad

0
435

U danima vikenda odigrano je pet utakmica 15. kola Druge nogometne lige FBiH – grupa Zapad, dok su dva meča odgođena zbog poplavljenih terena.

Podgrmeč je na svome terenu pobijedio Bratstvo sa 2:1, Novi Travnik je sa 4:0 deklasirao Radnika, Busovača je na svome terenu poražena sa 1:0 od FK Vitez, Ključ i Sloga su odigrali neriješeno 3:3, dok je Kiseljak savladao Rudara sa 4:0. Utakmice Brekovica –Krajina i Krajišnik –Vitez (Bužim) su odgođene i odigrat će se u kasnije određenom terminu.

Na tabeli vodi Novi travnik sa 34 osvojena boda, drugi je Podgrmeč sa 31, treći je Kiseljak sa 29, četvrti je FK Vitez sa 27, peta je Krajina sa 26 bodova i utakmicom manje, šesti je Radnik sa 25, sedma je Sloga sa 22, osmo Bratstvo sa 18, deveta je Busovača sa 18 bodova, koliko ima i Brekovica na desetom mjestu uz utakmicu manje. U donjem dijelu tabele su Rudar sa 15, Ključ sa 13, Krajišnik sa 11 i utakmicom manje i Vitez Bužim sa 5 bodova, također uz utakmicu manje.

Utakmice 16.kola odigrat će se u srijedu 4. aprila, s početkom u 16 sati. Nogometaše Krajine čeka težak duel na domaćem terenu protiv trećeplasiranog Kiseljaka, koji ima 3 boda više od našeg drugoligaša. Očekuje se dobra nogometna predstava, a pobjeda bi Krajini donijela pomak na tabeli za najmanje jedno mjesto. U ostalim susretima sastaju se: Rudar – Ključ, Sloga – Krajišnik, Vitez (Bužim) – Busovača, FK Vitez – Novi Travnik, Radnik – Podgrmeč i Bratstvo – Brekovica.

Sve utakmice igraju se u srijedu 4.aprila s početkom u 16 sati.

(S. J.)