RTVC O nama

Eksperimentalno emitovanje programa Radio Cazina počelo je 1974. godine, a zvanično je s radom ova medijska kuća počela 2. septembra 1975. Četrdeset godina rada – to je odličje kakvo se rijetko dijeli i nosi.

Zato, svaka priča o Radio-Cazinu ima jednu zajedničku, jedinstvenu, neraskidivu vezu – priča je to o trajanju, stabilnosti i povjerenju.

Program emitujemo na frekvencijama 89,9 i 98,8 MHz, a od 2006. i na internetu.

Zahvaljujući novim tehnologijama, naš program prate slušatelji u zemlji, a i inostranstvu. Pravovremenom i tačnom informacijom stekli smo reputaciju respektabilne medijske kuće spremne da odgovori svim izazovima. Kuća smo kojoj se vjeruje, a povjerenje je sticano desetljećima.

1993. godine s radom je počela i TV Cazin, čiji program mogu pratiti i gledaoci širom BiH putem kablovskih operatera Missnet, Telinea, Moja TV BH Telecoma… Modernizacija opreme i poboljšanje kvaliteta ponuđenog programa naša su stalna nastojanja.

Od aprila 2013. putem tv signala možete pratiti trenutna zbivanja u gradu Cazinu i istovremeno slušati naš radijski program.

Od osnivanja, RTV Cazin bila je pokretač i realizator niza kulturno-zabavnih dešavanja, humanitarnih akcija i aktivan sudionik brojnih značajnih manifestacija. U saradnji sa građanima, udruženjima, institucijama naša kuća je provodila brojne edukativne projekte sa ciljem jačanja javne svijesti, bila medijskim pokroviteljom sportskih, kulturnih i drugih dešavanja.

Tokom godina izvještavali smo o brojnim događajima u općini, kantonu i šire, nastojali da slušatelje i gledatelje pravovremeno informišemo i u tome uspijevali.

Timski rad i doza ličnog šarma i kreativnosti svakog našeg novinara i voditelja, kamermana, montažera i realizatora stvorilo je prepoznatljive i rado slušane i gledane sadržaje, i učinilo nas rado viđenim gostom u svakom kutku našeg grada, a i puno šire.