Live promocija cazinskog rock benda Selim III u Cazinu 29.aprila

0
278

Cazin je oduvijek bio rasadnik brojnih talenata. Da je tako, potvrđuje još jedna lijepa priča o mladosti, želji za promjenama i ljubavi prema muzici, koja je rezultirala osnivanjem alternativnog rock benda pod nazivom „Selim Treći“ i objavljivanjem njihovog prvog albuma.

Brojnim cazinskim muzičarima pridružio se i jedan alternativni rock bend – Selim Treći. Nastao je 2015.godine kao spoj prijateljstva trojice mladića i njihove ljubavi prema muzici. Kemal Lepuzanović, Sead Alagić i Anmar Salihović zbog studija žive u tri poprilično udaljena grada – Bihaću, Sarajevu i Ljubljani, no to ih nije spriječilo da uspješno okončaju prve autorske pjesme i objave svoj prvi Extended play pod nazivom „Sjene“.

Prve ozbiljnije svirke počeli su u maju 2015.godine u Cazinu, Bihaću i Sanskom Mostu, a u decembru iste godine stiže i tekst za prvu autorsku pjesmu.

EP „Sjene“ cazinskog benda „Selim Treći“ ima šest pjesama. Snimljen je na SAE Institutu u Ljubljani, a momci ovih dana rade na njegovoj promociji. Zbog razdvojenosti i obaveza na fakultetima, ta je promocija skromnija, no u pripremi je live promocija u Cazinu, koja je zakazana za 29.april u cazinskom Kulturnom centru.

Ime „Selim Treći“ bend je dobio po turskom vladaru Selimu Trećem koji je bio muzičar i kompozitor i težio je reformama u svoje vrijeme baš kao što i ova tri mlada Cazinjana teže ka reformama u muzici kroz svoja autorska djela. Niste li ih imali priliku čuti do sada, onda to svakako učinite na njihovoj live promociji i prvom zvaničnom predstavljanju u svom gradu 29.aprila u Kulturnom centru.

Mirela A.