KBV “Budo” iz Cazina osvojio 7 medalja na 13. Karate prvenstvu FBiH

0
239

Takmičari Kluba borilačkih vještina (KBV) “Budo” nastavljaju sa postizanjem dobrih rezultata i u ovoj kalendarskoj godini. Nakon uspjeha u Velenju i Tuzli, uslijedio je nastup na 13. Karate prvenstvu FBiH u Sarajevu, na kojem su takmičari KBV Budo osvojili nove medalje.

Na ovom prvenstvu boje kluba branilo je 6 takmičara, koji su osvojili 7 medalja, od čega 3 zlatne, 2 srebrne i 2 bronzane. U konkurenciji od 65 klubova sa preko 580 takmičara koji su nastupili na federalnom prvenstvu, KBV Budo je ovim rezultatom zauzeo deveto mjesto u ekipnom plasmanu.

Zlatne medalje osvojili su Ena Kapić u borbama – kategorija djevojčice 2008. godište, Elvedin Vilić –borbe dječaci kategorija 2007. godište i Ilhan Muranović – borbe dječaci 2005. godište. Srebrene medalje osvojili su Ilhan Muranović u katama – 2005. godište i Irnes Perviz u borbama – 2007. godište, dok su bronzane medalje dobili Sara Vilić – kate djevojčice 2009.godište i Sumea Mujadžić – borbe djevojčice 2005. godište.

Najuspješniji takmičar KBV Budo na federalnom prvenstvu bio je Ilhan Muranović sa dvije osvojene medalje – zlatnom i srebrnom. Iz kluba čestitaju svojim takmičarima na ovom uspjehu i zahvaljuju se Sportskom savezu Cazin, koji im je omogućio odlazak na federalno karate prvenstvo.

Nakon ovog uspjeha, 20 članova KBV Budo nastupilo je na 11. tradicionalnom Karate turniru “Kladuša open 2018”, gdje su u konkurenciji od 260 takmičara iz 17 klubova osvojili 21 medalju i drugo mjesto u ukupnom poretku klubova. Članovi KBV Budo osvojili su 8 zlatnih, 11 srebrnih i 2 bronzane medalje.

Iz kluba čestitaju osvajačima medalja i zahvaljuju se roditeljima djece, koji su uvijek uz klub i daju mu veliku podršku. Svi ovi rezultati KBV Budo su dobra uvertira pred njihov naredni nastup, a on je svakako najznačajniji do sada. Radi se o prvenstvu BiH u karateu, koje će se održati u martu ove godine.

(S. J.)