DalEkozor – novi eko projekat RTV Cazin

0
182

Radio-televizija Cazin nastavlja s projektima promocije i zaštite okoliša i prirodnih bogatstava USK. U ovoj je godini to projekat „Dalekozor“ kojim ćemo nastojati utjecati na svijest građana o značaju zaštite ekoloških i turističkih potencijala našeg kantona snimljenih tokom prošlogodišnjeg projekta „Turizam, eko, zdrava hrana – kanton je Una-Sana“.

RTV Cazin, pored svoje redovne izvještajne djelatnosti, svojim programskim sadržajima nastoji njegovati tradiciju, historijske i  kulturno-umjetničke vrijednosti, te promovirati prirodno bogatstvo našeg kraja, utječući istovremeno na svijest građana o potrebi čuvanja i njegovanja istog. S tim ciljem naša rtv kuća provodi već peti projekat s ekološkim predznakom, a sve je krenulo projektom „Je l’ neko rek'o da ne zna šta je eko?“, koji je naišao na odličan odjek u javnosti. Zatim je realizirana Eko turneja Unsko-sanskim kantonom, kojom smo prezentirali najuspješnije priče vezane za projekte podržane kroz namjenska sredstava iz ekoloških naknada u svim općinama USK. Prošle godine realiziran je projekat pod nazivom „Turizam, eko, zdrava hrana – kanton je Una-Sana“, kojim smo pokazali da, zahvaljujući svom položaju, netaknutoj prirodi  i čistom okolišu, USK ima sve pogodnosti za eko i etno turizam. Projektom „Dalekozor“ čija je realizacija počela ove godine nastojat ćemo utjecati na svijest građana o važnosti očuvanja i promoviranja svih prirodnih ljepota koje smo tokom prošlogodišnjeg projekta zabilježili. I ovaj, kao i spomenuta tri projekta, podržalo je Ministarstvo građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša USK.

Baš kao i prethodna četiri, bez viagra for men free samples sumnje će i ovogodišnji peti ekološki projekat RTV Cazin polučiti željene rezultate.

Mirela A.