Cazin: Nakon proglašenja stanja prirodne nesreće, sve ekipe na terenima rade na normalizaciji stanja

0
87

Nakon što je Grad Cazin, uslijed obilnih snježnih padavina i niskih temperatura, jučer proglasio stanje prirodne i druge nesreće, u protekla 24 sata angažirani su svi tehnički i ljudski kapaciteti i resursi kako bi se adekvatno djelovalo na terenu i normaliziralo stanje. 

Trenutno se čiste lokalni nekategorizirani putevi i područja oko škola. Ekipa Civilne zaštite obilazi ugrožena područja, a pomoć je usmjerena i prema starijim ljudima i socijalnim slučajevima.

Iz Civilne zaštite Grada Cazinu ističu da se prati i “snima” situacija na prostoru cijelog grada i da svaka ustanova i preduzeće u okviru svojih nadležnosti nastoji uraditi što više može kako bi se stanje što prije normaliziralo.

Kako je istaknuto nakon današnjeg sastanka Radne grupe koja prati stanje na terenu, već danas se može reći da ne postoji nijedno mjesto ili naselje u Cazinu koje je na bilo koji način izolirano od ostatka grada. Kako bi se to postiglo, Komunalno-stambeni fond je angažirao dodatnu mehanizaciju.

“Osim na cestama, ogromne količine snijega i dalje predstavljaju veliki problem i opasnost na stambenim i pomoćnim objektima. Od jučer su zabilježena nova urušavanja na krovnim konstrukcijama”, kaže Said Mujić, šef Civilne zaštite Grada Cazina.

I Crveni križ Grada Cazina uključen je u pomoć građanima, a u ponedjeljak će uručiti jednokratnu pomoć u iznosu od 300 KM  za šest socijalnih slučajeva na područja Grada Cazina.

(M. Ć.)