Cazin danas u znaku ekologije

0
370

Cazin je danas bio u znaku ekologije. U okviru programa „April-mjesec čistoće“ u Kulturnom centru Cazin organiziran je posebni edukativno-zabavni program, a u Drugoj srednjoj školi Cazin proveden je prvi dio ovogodišnje akcije „Lets do it“.

Sve ove i druge sadržaje u živom je radijskom i televizijskom programu pratila i prezentirala Radio-televizija Cazin, ujedno promovišući svoj projekat „Dalekozor“.

Bio je ovo svojevrsni vrhunac akcija organiziranih u okviru ovogodišnjeg  „Aprila-mjeseca čistoće“. JKP „Čistoća“ , koje  je koordinator aktivnosti, danas je akcenat htjelo staviti na edukaciju najmlađih, promociju dobrih praksi i nagraditi trud najmlađih ali i svih ostalih učesnika ovogodišnjeg programa.    Paralelno sa dešavanjima u Kulturnom centru, u Drugoj srednjoj školi Cazin organiziran je prvi dio ovogodišnje akcije „Lets do it“, a sve današnje sadržaje u svojim je programima prezentirala u direktnom prijenosu  Radio-televizija Cazin, promovišući ujedno svoj projekat „Dalekozor“ koji ove godine realizira zahvaljući podršci Ministarstva građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša USK.

Najmlađi iz Dječijeg obdaništa „Hasnija Omanović“su se danas takmičili u odvajanju otpada i pripremili set pjesama, učenici Prve srednje škole promovirali su projekat kojim apeliraju na vozače da daju svoj doprinos zaštiti okoliša, učenici OŠ Cazin II i škole Krivaja nagrađeni su za zajedno osmišljenu maskotu Programa „April mjesec čistoće“ – pčelicu Kestenčicu.

Prigodne nagrade, majice i zahvalnice svim učesnicima uručio je direktor JKP “Čistoća“ Sedin Šišić. Drugi dio akcije „Lets do it“ biće organiziran u subotu, 29.aprila.

 

A.B.