Bubamara osvojila prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH i izborila doigravanje za Premijer ligu BiH

0
619

U najboljoj, ali ujedno i najdramatičnijoj malonogometnoj utakmici odigranoj u nekoliko posljednjih godina u našem gradu, MNK Bubamara Auto stil PVC Džaja uspio je postići svoj cilj, a to je osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi FBiH – grupa Jug i plasman u doigravanje za ulazak u Premijer malonogometnu ligu BiH.

Radilo se o utakmici posljednjeg 14.kola, koja je ujedno bila i derbi, a u kojoj je vodeća Bubamara ugostila ekipu DiaBiH iz Sarajeva. Bubamara je imala prednost od 3 boda na tabeli i pobjedu od 6:4 u prvom susretu ovih ekipa odigranom u Sarajevu, tako da su njeni igrači sa dosta samopouzdanja ušli u ovaj meč. Gosti nisu imali šta izgubiti, a za osvajanje prvog mjesta, trebala im je pobjeda sa 3 gola razlike.

Očekivala se teška utakmica, ali se pokazalo, da je ona bila i dramatična do samog kraja. Bodrena sa oko 800 gledalaca, Bubamara  je odlično ušla u ovaj duel i golovima Begića u 4–oj i Mizića u 9–toj i 11–toj minuti, vrlo brzo je povela sa 3:0. Mnogi su pomislili da je time priča završena, ali je ogromna važnosti utakmice bila prevelik pritisak za mlade igrače Bubamare, koji su s nekoliko banalnih grešaka dozvolili gostima da se vrate u igru i do odlaska na odmor smanje na 3:2.

U nastavku susreta sasvim druga slika na terenu, na kojem je gostujuća ekipa dominirala i sa još 3 gola za svega 5 minuta igre, u potpunosti je preokrenula rezultat,  koji je u 25–toj minuti glasio 5:3 za DiaBiH. U samom finišu utakmice, Bubamara u 36–toj minuti postiže pogodak preko Ćatića za 4:5, te pritisak prebacuje na goste. Oni u prevelikoj želji da brzo postignu gol, prave veliku grešku pri izvođenju kornera i postižu auto gol, čime poravnavaju rezultat na 5:5. U posljednjoj minuti susreta gosti postiži pogodak za pirovu pobjedu od  6:5, koja im nije bila dovoljna za plasman u play of.

Gostujuća ekipa je tokom utakmice iskazala veliku nervozu, pa su dvojici njenih igrača sudije pokazale crvene kartone. Velikim slavljem na terenu, Bubamara je proslavila osvajanje prvog mjesta u grupi i plasman u doigravanje protiv prvaka grupe Sjever, a to je MNK Kaskada iz Gračanice. Tako je Bubamara Auto stil PVC Džaja na 10–tu godišnjicu svog postojanja postigla i najveći uspjeh u povijesti kluba –osvojila je prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH–grupa Jug i izborila plasman u play-off za ulazak u Premijer ligu BiH, a uz to je ušla i u polufinale malonogometnog Kupa BiH. Igrači i rukovodstvo Bubamare zaslužuju sve čestitke i želimo im puno sreće u playoff -u i završnici Kupa BiH.

(S. J.)