21. maja u Ćoralićima počinju 4.”Sportske igre RVI Cazin”

0
329

U nedjelju 21. maja u cazinskoj MZ Ćoralići održat će se četvrte “Sportske igre RVI” općine Cazin. Organizator ove manifestacije je OO RVI Cazin, a njen prvenstveni cilj je druženje ratnih vojnih invalida, koje će biti obogaćeno i sportskim takmičenjima u šest disciplina.

Program će u 09:30 sati započeti polaganjem cvijeća na šehidskom spomen obilježju Gornji Ćoralići kod džamije. U 10 sati izvršit će se postrojavanje ekipa u sklopu centra Bazeni-kula Ćoralići, nakon čega će uslijediti obraćanja gostiju i svečano otvorenje igara. Takmičenja u šest disciplina započet će u 11 sati.

“Imamo šest disciplina, to su mali nogomet, šah, streljaštvo, stoni tenis, bacanje kugle i potezanje konopca. Već imamo sedam mjesnih ogranaka koji su se prijavili u fudbalu i svim ostalim disciplinama”, kaže Sead Hodžić, predsjednik Organizacije RVI općine Cazin.

Prve Sportske igre ratnih vojnih invalida općine Cazin održane su u MZ Polje, zatim na Skokovima, pa u Mutniku. Prema Hodžićevim riječima, iz godine u godinu bilježi se sve veći broj učesnika na manifestaciji.

„Generalni pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo za boračka pitanja USK na čelu sa ministrom Dževadom Malkočem koji našu organizaciju prati u svim vidovima, kako u sportskom dijelu, tako i finansijskoj pomoći organizaciji. Kao i proteklih godina, sponzor nam je i predsjedavajući Skupštine USK Nijaz Hušić, a tu su i naši vjerni sponzori, privatne firme i mnogi drugi“, ističe Hodžić.

Organizatori pozivaju sve ratne vojne invalide općine Cazin da dođu u nedjelju u Ćoraliće i budu dio manifestacije. Kako su istakli, mogu učestvovati u sportskom takmičenju ili samo u druženju, jer prvenstveni cilj ove manifestacije i jeste druženje ratnih vojnih invalida općine Cazin.

(M.Ć.)