Džemat “Bošnjak”: U austrijskom Grazu održano 8. tradicionalno Večer Kur'ana

0
136

Proteklog vikenda u austrijskom gradu Grazu održano je 8. tradicionalno Večer Kur'ana. Organizator je bio džemat “Bošnjak”, a Večer Kur'ana samo je dio svečanosti kojom je ovaj džemat obilježio osam godina svog postojanja.

Otkako je prije osam godina utemeljen džemat “Bošnjak” i organizirano prvo veče Kur'ana u Grazu, ova je manifestacija postala prepoznatljiva i svake godine privuče značajan broj građana, kako Bošnjaka iz dijaspore, tako i iz BiH. Zbog toga se sa sigurnošću može reći da je Večer Kur'ana u Grazu, koje organizira Džemat “Bošnjak”, centralni vjerski događaj za Bošnjake u Austriji.

I ove je godine okupilo je mnogobrojnu ulemu, a među gostima su bili i predstavnici i učenici Medrese Džemaludin Čaušević iz Cazina s kojom ovaj džemat ima izuzetno dobru saradnju.

U ovogodišnjoj večeri Kur'ana sudjelovali su hafizi Muhamed Hikal, Edin Fajković i Hidajet Talić, kao i Amar ef. Đikić i Senahid ef. Makić, a samoj svečanosti prethodilo je predavanje hafiza Nedima Botića i omladinsko druženje.

(M. A.)