USK: Zbog snijega se urušili krovovi na 11 kuća i 20 pomoćnih objekata

0
66

Zbog težine snijega popuštaju krovne konstrukcije na objektima širom Unsko-sanskog kantona, a najviše takvih slučajeva zabilježeno je u Cazinu i Bihaću gdje je snježni prekrivač najveći.

U Cazinu se tokom vikenda srušio krov na porodičnoj kući u naselju Gnjilavac, te pet kombinovanih i pomoćnih objekata u naseljima Slatina, Ćoralići, Prošići, Kapići i Abdići. Od početka snježnih padavina u Cazinu se urušilo ukupno šest krovnih konstrukcija na porodičnim kućama i jedanaest na pomoćnim objektima. Slična situacija je i u Bihaću gdje su se do sada srušili krovovi na stambenim, pomoćnim, poslovnim i školskim objektima.

“Ukupno se u Unsko-sanskom kantonu urušilo 11 stambenih objekata i 20 pomoćnih”, rekao nam je Muharem Kartal, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Unsko-sanskog kantona.

Svi magistralni i regionalni putevi na području USK su prohodni i saobraćaj se odvija bez zastoja, ali otežano i usporeno zbog snijega i leda na kolovozu. Na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa upozorava se na mogućnost odrona i snježnih lavina. Na graničnom prijelazu Izačić zbog snježnih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 tona.

(M. Ć.)