24. februara u Motelu Stovrela Ski klub “Pahuljica” organizira ski veče

0
69

Možda nemamo dugu i bogatu tradiciju zimskih sportova, ali jedno je sigurno – imamo brojne ljubitelje skijanja okupljene oko Ski kluba “Pahuljica” Cazin. Želite li upoznati ovaj Klub i pridružiti mu se, prava prilika je već tradicionalno ski veče koje će se održati 24. februara.

Ljubav prema snježnim bjelinama, skijanju i drugim zimskim sportovima odvela je brojne Cazinjane na planine ne samo u BiH, već i širom Evrope. U takvim druženjima nastala je i ideja za formiranje Ski kluba Pahuljica, oko kojeg je danas okupljeno oko 150 Cazinjana, od kojih je njih 50-ak aktivnih skijaša.

U Cazinu, nažalost, nema mogućnosti za skijanje, no, naši su skijaši redovni na planinama širom BiH, ali i Evrope. Najposjećenija su svakako slovenska gorja, ali nerijetko se Cazinjani spuštaju i planinama Italije, Austrije i Švicarske.

Sve to bila je motivacija za pokretanje izgradnje ski staze u Cazinu. Ideja je to člana Ski kluba Pahuljica i vlasnika Motela Stovrela, Muhameda Handanagića, koji na istoimenom izletištu u Cazinu namjerava ponuditi građanima Cazina i mogućnost bavljenja skijanjem i zabave na snijegu, a bio bi to povod i mnogim ski klubovima iz inostranstva, s kojima Pahuljica sarađuje, da nas posjete. Cazin ima bogatu turističku ponudu koja svakako čini kvalitetnu podlogu za razvoj kontinentalnog, rekreativnog  i eko turizma. Uz raznolikije privlačne faktore i razvijeniju turističku infrastrukturu, mogli bi se svrstati u perspektivnije turističke destinacije.

Želite li upoznati Klub Ski klub “Pahuljica” Cazin i pridružiti mu se, prava prilika je tradicionalno ski veče koje je predviđeno 24. februara u Motelu Stovrela. Osim članova Kluba, dobro su došli svi ljubitelji dobre zabave i još boljeg zalogaja ovog vrsnog cazinskog Motela.

(M. A.)